Een nieuwe dakbedekking

Vanaf de week van 16 juni 2014 gaat de firma Van Hoek Dakbedekkingen uit Heeze de dakbedekking vervangen van de daken van gebouwen 3, 4 en 5. Het werk zal eind juli 2014 afgerond. Deze planning is natuurlijk onder voorbehoud van weersomstandigheden. Er zal een nieuwe laag dakbedekking en isolatie worden aangebracht. De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken. De werkzaamheden starten normaliter om 7.00 uur en er wordt doorgewerkt tot 16.00 uur en vinden plaats op werkdagen. Incidenteel vindt in het weekend het transport van materialen plaats. Voor vragen en opmerkingen kan er contact worden opgenomen. In de brief die iedereen thuis heeft ontvangen staan de contactgegevens. Of spreek een van de dakdekkers aan.

Update 27 juni 2014:
Het werk aan het dak van gebouw III zit erop. Het ligt er weer mooi bij. Nieuw is het grind: de primaire functie van het grind dat bovenop de dakbedekking ligt, is om de losliggende dakbedekking daaronder te ballasten. Daarmee wordt voorkomen dat de dakbedekking weg kan waaien. Een positief neveneffect is dat het grind door de lichte kleur warmte reflecteert en het warmte kan opnemen. Daardoor zullen de onderliggende appartementen in de zomer minder sterk opwarmen.

dak1
dak2
dak3

Topkantoorlocatie

kantorenDeze week is een de top 20 lijst van beste kantoorlocaties van 2014 gepubliceerd. Het Paleiskwartier staat op de 9de plaats, de enige locatie buiten de Randstad in de top 10. Dat is iets om trots op te zijn. De gehele lijst is te vinden op: www.jll.nl/

Feestweekend in het Paleiskwartier

20jaardichtbijDit weekend staat het Paleiskwartier in het zonnetje. De wijk bestaat 20 jaar en is al “20 jaar dichtbij”. Vandaag staan de festiviteiten in het teken van de wijk als duurzame wijk, morgen staat de architectuur centraal en zondag draait het om de bewoners zelf. Bekijk www.facebook.com/paleiskwartierdichtbij voor nieuws, het programma en foto’s. Morgen is ook onze mooie binnentuin te bewoners en gaan de hekken tussen 10.30 en 15.30 uur open.

Ledenvergadering 28 april 2014

Op maandag 28 april a.s. is er weer een ledenvergadering. Alle leden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Op de agenda onder andere: de jaarrekening, de begroting, het MJOP en (on)mogelijkheden voor opwekking van zonne-energie. Locatie is het Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel aan de Helftheuvelpassage 115. We starten om 19.30 uur.

Smaaklokaal Hutten

huttenDe Brabantse cateraar Hutten opent in mei ‘Smaaklokaal Hutten’. Onder in de Jheronimustoren aan de Hofvijver staat vers, gezond, ambachtelijk, puur en duurzaam eten centraal. Dat betekent ambachtelijke en eerlijke snacks en maaltijden en verse, huisgemaakte sappen, salades en soep. Om mee te nemen of ter plekke op te eten. Het Smaaklokaal is ontstaan vanuit de missie van Hutten om bij te dragen aan een beter, gezonder, comfortabeler, eenvoudiger, leuker en vooral duurzamer leven. Al sinds 1929 staan ambacht, gastvrijheid en smaak centraal bij Hutten. Jan Hutten startte in dat jaar met zijn ambachtelijke bakkerij. Na tien jaar werd de bakkerij omgebouwd tot lunchroom annex eetsalon en in 1951 werd het een café-restaurant met de eerste Veghelse automatiek. En hoewel het bedrijf in de decennia daarna explosief groeide tot een toonaangevende nationale cateraar, is de aandacht voor het ambachtelijke vakmanschap altijd gebleven. Smaaklokaal Hutten is vanaf mei zeven dagen per week geopend tot 22.00 uur ’s avonds.

Paleiskwartier 20 jaar Dichtbij

pwdbDit jaar bestaat het Paleiskwartier 20 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Het Paleiskwartier is een wijk van bijna 2.000 inwoners, 6.000 arbeidsplaatsen en bijna 20.000 scholieren. Om alle aspecten van de wijk met de inwoners van ‘s-Hertogenbosch en andere belangstellenden te vieren, gaan in het weekend van 16 t/m 18 mei 2014 de poorten wijd open! Binnenkort meer informatie. Alle voorbereidingen zijn nu al te volgen via Facebook. De organisatie van de festiviteiten is in handen van Paleiskwartier Wijkbelangen. Zaterdag 22 maart, tussen 14.30 en 15.30 uur, is er over dit evenement een meeting in het Infocentrum. Alle Paleiskwartierbewoners zijn hiervoor uitgenodigd.

Fietsen, fietsen, fietsen

Vandaag in het Brabants Dagblad een ingezonden brief van een van onze buren gelezen over de overlast van de fietsen achter het station. Met daarin een heldere oproep aan de politiek van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Willen we graag een fietsstad zijn? Dan moet er ook goed fietsenstallingenbeleid komen. Onze gemeenteraadsverkiezingen zijn op 19 november. Dan is er nog genoeg tijd voor de partijen om hier een speerpunt van te maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uitkragende betonnen luifel

SteigerOp maandag 10 maart is er gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de gevel van La Cour aan het Leonardo Da Vinciplein. De werkzaamheden zullen ca. 2 weken in beslag nemen. Er moeten herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de uitkragende betonnen luifel. Omdat deze luifel op 22m hoogte zit, is er een steiger geplaatst vanaf de begane grond tot aan de onderzijde van de betonnen luifel. Er zullen hak- en breekwerkzaamheden worden uitgevoerd die vallend gruis kunnen veroorzaken. Na beëindiging van de werkzaamheden zullen (indien nodig) de ramen, kozijnen en balkons van de appartementen bij de steiger gereinigd worden. Vanzelfsprekend zal er extra aandacht zijn voor de veiligheid van de werkers en de omgeving. De overlast wordt tot een minimum beperkt. Zijn er vragen neem dan contact op met Martien de Geus van de firma Bouwburo W. Panen B.V. (de projectbegeleider namens Vve la Cour): telefoonnummer 073-5991891 of 06–38907898.

Champagne, high tea & lezing

Op 15 december a.s. organiseren onze buren Ronald Stoot en Erik van Veggel en kunstenares Miriam Groenen een ‘champagne high tea’ in de dutch ART & DESIGN SALON in Den Bosch. De high tea die een informeel karakter heeft zal worden aangevuld met een interactieve lezing over suikers en vetten. Ook kunstenares Miriam Groenen zorgt deze middag voor een culturele versnapering. Vergeet niet om je aan te melden.

Zondag 15 oktober van 14.00 – 17.00 uur (inloop 13.30 uur)
Entree € 35,00 p.p.
Lange Putstraat 10 in ‘s-Hertogenbosch
Reserveren: e-mail
Internet: www.dutchartdesignsalon.com

Najaarsborrel Paleiskwartier

Op 8 december, van 15.30 tot 17.30 uur, in brasserie La Cour, wordt dit jaar weer een najaarsborrel gehouden. Ook de bewoners van complex La Cour zijn welkom. Tijdens deze borrel wordt iedereen geïnformeerd over Paleiskwartier Dichtbij (over de viering van 20 jaar Paleiskwartier). Initiatief en organisatie is in handen van Paleiskwartier Wijkbelangen: www.paleis.org.

Over de brug

Graag een keertje over de prachtige nieuwe spoorbrug over de Dieze lopen? Dan kan eenmalig op zaterdag 7 december 2013. Tussen 10.00 en 15.00 uur is de spoorbrug open voor nieuwsgierigen. Daarna gaat de brug weer dicht en kunnen er alleen treinen over heen. Prorail, Heijmans en Strukton nodigen ons uit en vertellen ons over het project. De wandeling start op het Vogelplein met koffie en thee. Denk er aan stevige schoenen aan te doen.

Eat, meet & art

Op zondag 27 oktober organiseren onze buren Ronald Stoot en Erik van Veggel en kunstenares Miriam Groenen een ‘high tea’ met rondom het thema natuurvoeding. Een middag met heerlijke zelfgemaakte hartige en zoete hapjes, een pot thee, tekst en uitleg over suikers en vetten en andere (natuur-) voedselgerelateerde onderwerpen én natuurlijk kunst. Je kunt zelf ervaren hoe heerlijk biologisch-dynamisch eten kan zijn. Erik van Veggel zal u verleiden met zijn kookkunsten en Ronald Stoot gaat met u in gesprek over natuurvoeding in al haar aspecten. Als culturele versnapering komt deze middag kunstenares Miriam Groenen, zij is sinds kort aangesloten bij het Salon-collectief. Miriam onderhoudt u enthousiast over haar schilderijen en haar grote bron van inspiratie: de mens en haar pure emoties.

Zondag 27 oktober 14.00 – 17.00 uur
Entree € 30,00 p.p.
Lange Putstraat 10 in ‘s-Hertogenbosch
Reserveren: e-mail
Internet: www.dutchartdesignsalon.com

Ledenvergadering 1 oktober 2013

Op dinsdag 1 oktober a.s. is er weer een ledenvergadering. Alle leden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Op de agenda onder andere: de nieuwe huismeester, de jaarrekening en het MJOP. Locatie is het Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel aan de Helftheuvelpassage 115. We starten om 19.30 uur.

In de verf 2

De schilderwerkzaamheden starten vanaf 12 augustus bij gebouw 3 (meest linker gebouw aan de Leeghwaterlaan). De werktijden van de schilders zijn tussen 7:30 en 16:15 uur. Exacte data worden nader bekendgemaakt. De schilders gaan gebruik maken van steigers en trappen. Het is daarom belangrijk dat tuinmeubels en andere tuinspullen tijdelijk worden weggehaald. Dat geldt ook voor binnengordijnen, lamellen e.d. tijdelijk te verwijderen; ze kunnen naar buiten waaien en tegen natte kozijnen aankomen. Bedenk dat Koster niet aansprakelijk is voor eventuele schade.

Voor bijvoorbeeld afspraken bij afwezigheid is er een voorman aanwezig tijdens de werkzaamheden. Naam en contactgegevens zijn begin augustus bekend.

In de verf 1

Dit jaar krijgen onze buitenkozijnen een opfrisbeurt. Hier heeft u een brief over ontvangen. Vanaf 12 augustus gaat Koster Totaalonderhoud schilderwerkzaamheden uitvoeren. Naast het schilderen van de kozijnen worden eventuele houtproblemen hersteld, de twee stalen poorten naar de binnentuin geverfd en worden alle betonnen geveldelen gereinigd en voorzien van een beschermlaag.

Koster Totaalonderhoud uit Raamsdonksveer heeft deze grote klus gekregen na een uitgebreide beoordeling van verschillende opgevraagde offertes. Op prijs en kwaliteit kwamen zij als beste uit de bus. De selectie van Koster is zorgvuldig begeleid door Vastgoedvraag uit Sint-Michielsgestel. Vastgoedvraag begeleidt, vanwege hun technische en financiële expertise, dit onderhoudsproject op verzoek van het bestuur. Wilt u contact opnemen met Vastgoedvraag? Stuur een e-mail naar of bel 06-46410920.

Huismeesterschap

Per vandaag, 1 juli, is Ed Loch huismeester van de VVE La Cour III, IV en V, van VVE La Cour Parkeerkelder en van VVE La Cour Complex (de binnentuin). Hij zal toezicht houden in de algemene ruimten en diverse herstelwerkzaamheden aan het gebouw uitvoeren. Zijn er gebreken? Dan graag melden bij het kantoor van de beheerder, Panen Vastgoed: tel. 073-5991891 of e-mail.

SM’s wordt EETNL

In het voormalige Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch start een consortium van o.a. ZLTO, Agro & Co en HAS Hogeschool het marktplaatsconcept EETNL. Het consortium gaat een versmarkt met streekproducten en kenniscentrum voor voeding opzetten. De partners investeren € 6 miljoen in dit project. Het gebouw met de kenmerkende daken is al sinds vorig jaar eigendom van EETNL.

Paleiskwartier genomineerd

Het Paleiskwartier is genomineerd voor de StiB Award 2013. StiB staat voor Steden in Beweging. Dit is de jaarlijkse prijs (dit jaar de eerste keer) van Vastgoedmarkt en de WPM Groep voor de gebiedsversterking die het sterkst bijdraagt aan de vitaliteit en de dynamiek van een stad of dorp. ‘In de vastgoedontwikkeling gebeuren goede dingen. Maar het proces is nog sterk gericht op alleen het neerzetten van het gebouw, terwijl de leefomgeving veel meer omvat’, stelt Pieter Affourtit, algemeen directeur van WPM Groep en initiatiefnemer van de StiB Award. De winnaar van de StiB Award 2013 wordt tijdens de Provada op 5 juni bekendgemaakt. Lees verder.

En we noemen hem…

De naam voor de nieuwe brug in aanbouw, Ponte Palazzo, blijkt een werknaam te zijn. De gemeente is deze week een prijsvraag gestart om een definitieve naam te vinden. Iedereen mag een suggestie indienen. Bezoek de website van de gemeente voor de spelregels. Namen kunnen tot en 5 april a.s. worden ingediend. De winnaar krijgt eeuwige roem. Onder alle inzenders wordt een ballonvaart verloot.

Werk aan het spoor 2

De Ponte Palazzo komt naderbij. Dit weekend, 16 en 17 maart a.s., legt ProRail het brugdeel dat over de sporen komt te liggen op zijn plek. Het werk begint al om 8 uur in de ochtend. Het is indrukwekkend om dit te gaan bekijken. Mocht je niet de deur uit kunnen, dan is dat geen probleem. Via de website van ProRail zijn de werkzaamheden live te volgen. Eind dit jaar wordt Ponte Palazzo opgeleverd.

Overigens, gedurende dit weekend worden er wegen afgesloten voor auto’s en fietsers om ruimte te geven aan de kranen en vrachtwagens van ProRail. Volg de omleidingsborden.

Werk aan het spoor 1

ProRail informeerde onlangs alle bewoners met een brief over werkzaamheden aan het spoor. Tot en met juni 2013 is er overlast mogelijk voor de bewoners. Dat is niet vreemd, want Prorail voert weer een technisch hoogstandje uit. Het spoor in Den Bosch is binnen het spoorwegnet een knelpunt. Het spoor wordt aangepast zodat de treinen tussen Den Bosch en Utrecht en de treinen tussen Den Bosch en Nijmegen op eigen sporen gaan rijden. Hiervoor wordt op dit moment hard gewerkt aan een fly-over over de Dieze.

Naar verwachting duurt de overlast tot en met juni 2013 en is het gehele spoorproject medio 2014 gereed. Gedetailleerde projectinformatie is te vinden op de website van ProRail.

Ricoh’s nieuwe kantoor krijgt gezicht

Tien verdiepingen hoog, een uitgesproken ontwerp, duurzame bouw en ingericht op ‘de Ricoh manier van werken’; het nieuwe pand van Ricoh Nederland aan de Magistratenlaan in ’s-Hertogenbosch is een bijzonder gebouw, dat de skyline van ’s-Hertogenbosch heeft veranderd. Om dat gevoel te onderstrepen is het pand officieel in gebruik genomen met de grootste 3D-facewallprojectie van Europa. Deze werd op 7 en 8 maart gepresenteerd aan medewerkers en omwonenden. Bekijk hier een filmpje van Ricoh.

Stand van zaken binnentuin

Op 8 maart vond de oplevering plaats van de nieuwe binnentuin door Van Helvoirt. Van Helvoirt is gespecialiseerd in daktuinen. De voorzitter is samen met de hovenier alle onderdelen langs gelopen, wat heeft geleid tot een lijstje met verbeterpunten. Over het algemeen is het werk uitstekend uitgevoerd. Van Helvoirt zal ook in de komende jaren het onderhoud verzorgen. Laat de lente nu maar komen!

Vissen op het droge

Op 27 juni was de officiële opening van de fontein op het Leonardi da Vinciplein door wethouder Jeroen Weyers. Harrie Windmuller, algemeen directeur van BrabantWonen, biedt de zogenoemde watertafel aan vanwege het 100-jarig jubileum dat de corporatie in 2012 viert. Op het regenachtige plein brachten de artiesten Hans Tervoort en Lilian van Overbeek een mooi lied, `Ik heb jou ontmoet, bij die prachtige fontein’. Doel van de watertafel is dat bewoners, passanten, studenten, inwoners van ’s-Hertogenbosch elkaar ontmoeten bij deze prachtige watertafel. Het is er ook mooi als het donker is, kijk maar.