Een nieuwe dakbedekking

Vanaf de week van 16 juni 2014 gaat de firma Van Hoek Dakbedekkingen uit Heeze de dakbedekking vervangen van de daken van gebouwen 3, 4 en 5. Het werk zal eind juli 2014 afgerond. Deze planning is natuurlijk onder voorbehoud van weersomstandigheden. Er zal een nieuwe laag dakbedekking en isolatie worden aangebracht. De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken. De werkzaamheden starten normaliter om 7.00 uur en er wordt doorgewerkt tot 16.00 uur en vinden plaats op werkdagen. Incidenteel vindt in het weekend het transport van materialen plaats. Voor vragen en opmerkingen kan er contact worden opgenomen. In de brief die iedereen thuis heeft ontvangen staan de contactgegevens. Of spreek een van de dakdekkers aan.

Update 27 juni 2014:
Het werk aan het dak van gebouw III zit erop. Het ligt er weer mooi bij. Nieuw is het grind: de primaire functie van het grind dat bovenop de dakbedekking ligt, is om de losliggende dakbedekking daaronder te ballasten. Daarmee wordt voorkomen dat de dakbedekking weg kan waaien. Een positief neveneffect is dat het grind door de lichte kleur warmte reflecteert en het warmte kan opnemen. Daardoor zullen de onderliggende appartementen in de zomer minder sterk opwarmen.

dak1
dak2
dak3

Ledenvergadering 28 april 2014

Op maandag 28 april a.s. is er weer een ledenvergadering. Alle leden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Op de agenda onder andere: de jaarrekening, de begroting, het MJOP en (on)mogelijkheden voor opwekking van zonne-energie. Locatie is het Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel aan de Helftheuvelpassage 115. We starten om 19.30 uur.

Uitkragende betonnen luifel

SteigerOp maandag 10 maart is er gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de gevel van La Cour aan het Leonardo Da Vinciplein. De werkzaamheden zullen ca. 2 weken in beslag nemen. Er moeten herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de uitkragende betonnen luifel. Omdat deze luifel op 22m hoogte zit, is er een steiger geplaatst vanaf de begane grond tot aan de onderzijde van de betonnen luifel. Er zullen hak- en breekwerkzaamheden worden uitgevoerd die vallend gruis kunnen veroorzaken. Na beëindiging van de werkzaamheden zullen (indien nodig) de ramen, kozijnen en balkons van de appartementen bij de steiger gereinigd worden. Vanzelfsprekend zal er extra aandacht zijn voor de veiligheid van de werkers en de omgeving. De overlast wordt tot een minimum beperkt. Zijn er vragen neem dan contact op met Martien de Geus van de firma Bouwburo W. Panen B.V. (de projectbegeleider namens Vve la Cour): telefoonnummer 073-5991891 of 06–38907898.

Ledenvergadering 1 oktober 2013

Op dinsdag 1 oktober a.s. is er weer een ledenvergadering. Alle leden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Op de agenda onder andere: de nieuwe huismeester, de jaarrekening en het MJOP. Locatie is het Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel aan de Helftheuvelpassage 115. We starten om 19.30 uur.

In de verf 2

De schilderwerkzaamheden starten vanaf 12 augustus bij gebouw 3 (meest linker gebouw aan de Leeghwaterlaan). De werktijden van de schilders zijn tussen 7:30 en 16:15 uur. Exacte data worden nader bekendgemaakt. De schilders gaan gebruik maken van steigers en trappen. Het is daarom belangrijk dat tuinmeubels en andere tuinspullen tijdelijk worden weggehaald. Dat geldt ook voor binnengordijnen, lamellen e.d. tijdelijk te verwijderen; ze kunnen naar buiten waaien en tegen natte kozijnen aankomen. Bedenk dat Koster niet aansprakelijk is voor eventuele schade.

Voor bijvoorbeeld afspraken bij afwezigheid is er een voorman aanwezig tijdens de werkzaamheden. Naam en contactgegevens zijn begin augustus bekend.

In de verf 1

Dit jaar krijgen onze buitenkozijnen een opfrisbeurt. Hier heeft u een brief over ontvangen. Vanaf 12 augustus gaat Koster Totaalonderhoud schilderwerkzaamheden uitvoeren. Naast het schilderen van de kozijnen worden eventuele houtproblemen hersteld, de twee stalen poorten naar de binnentuin geverfd en worden alle betonnen geveldelen gereinigd en voorzien van een beschermlaag.

Koster Totaalonderhoud uit Raamsdonksveer heeft deze grote klus gekregen na een uitgebreide beoordeling van verschillende opgevraagde offertes. Op prijs en kwaliteit kwamen zij als beste uit de bus. De selectie van Koster is zorgvuldig begeleid door Vastgoedvraag uit Sint-Michielsgestel. Vastgoedvraag begeleidt, vanwege hun technische en financiële expertise, dit onderhoudsproject op verzoek van het bestuur. Wilt u contact opnemen met Vastgoedvraag? Stuur een e-mail naar of bel 06-46410920.

Huismeesterschap

Per vandaag, 1 juli, is Ed Loch huismeester van de VVE La Cour III, IV en V, van VVE La Cour Parkeerkelder en van VVE La Cour Complex (de binnentuin). Hij zal toezicht houden in de algemene ruimten en diverse herstelwerkzaamheden aan het gebouw uitvoeren. Zijn er gebreken? Dan graag melden bij het kantoor van de beheerder, Panen Vastgoed: tel. 073-5991891 of e-mail.

Stand van zaken binnentuin

Op 8 maart vond de oplevering plaats van de nieuwe binnentuin door Van Helvoirt. Van Helvoirt is gespecialiseerd in daktuinen. De voorzitter is samen met de hovenier alle onderdelen langs gelopen, wat heeft geleid tot een lijstje met verbeterpunten. Over het algemeen is het werk uitstekend uitgevoerd. Van Helvoirt zal ook in de komende jaren het onderhoud verzorgen. Laat de lente nu maar komen!